Prožitek a sdílení aneb Co mi dala osobnostní a sociální příprava

Očima studentů: Vy, tři semestry, spousta zážitků a osobního rozvoje. Zjistit své osobní hranice, poznat sebe sama, naučit se techniky pro přípravu práce s lidmi i sám se sebou. To vše v bezpečném prostředí skupinky cca 15 lidí, se kterými budete vše toto prožívat a sdílet.

4. 1. 2019

Od účastníka k lektorovi během tří semestrů

Předmět osobnostní a sociální příprava (tzv. OSP) si studenti zapisují hned v prvním semestru studia jakožto povinný předmět a v této skupině pokračují po celé tři po sobě jdoucí semestry. První semestr se zaměřuje na poznání sebe sama a na vztahy mimo skupinu, druhý pak na vztahy uvnitř skupiny. Jako skupina dostanete skvělou příležitost poznat se navzájem. Tyto dva semestry jsou v režii dvou lektorů, kteří nabízejí možnost účastnit se aktivit a technik pro osobní rozvoj.

OSP je ve třetím semestru poněkud odlišná. Z lektorů se stanou supervizoři, a ze studentů se stanou lektoři pro sebe navzájem. Během víkendového výjezdu v rámci předmětu si každý může zkusit být průvodcem technik pro osobní rozvoj pro svoje spolužáky. Každý student dostane od svých spolužáků a od supervizorů velice přínosnou reflexi a zpětnou vazbu, se kterou může každý pracovat do budoucna dle svého vlastního uvážení.

Co mi osobnostní a sociální příprava přinesla?

Kamarády. Díky konceptu, který umožňuje být celé tři semestry ve skupince se stejnými lidmi, otevře spoustu možností jak se navzájem lépe a důvěrněji poznat. Přes zážitky, otevření osobních témat, která by v běžném potkávání ve škole zůstala třeba zavřená. Po vytvoření důvěrného kruhu, který jsme mezi sebou uzavřeli na prvním setkání a držíme se ho i nadále - po skončení osobnostní a sociální přípravy jako předmětu.

Zlepšení komunikace, překonání strachu z vystupování před lidmi a přemýšlení o vztazích, o lidech a hlavně o sobě. Osobnostní příprava mi umožnila udělat si v sobě pořádek, popřemýšlet o své přítomnosti a budoucnosti, a díky ní vedu život s cíli a jasnou vizí.

Doporučuji si tuto jízdu zažít a prožít.

Tereza Šotkovská, studentka 3. ročníku bakalářského studia


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info