Projekt "KreatiF" vyhrál soutěž "Start Your Business"

Masarykova univerzita dlouhodobě podporuje nápady myšlenky studentů s vysokým potenciálem a sociálním přesahem. Nabízí například Stipendijní program rektora na podporu studentských aktivit nebo přichází se soutěžemi či výzvami, kterých se studenti mohou zúčastnit.

13. 6. 2023

Bez popisku

KreatiF

Studentka sociální pedagogiky Denisa Jelínková stojí za projektem s názvem KreatiF. Denisa je důkazem toho, že svědomité následování snů se vyplácí. Masarykova univerzita vyhlásila soutěž Start Your Business pro rok 2023 a právě Denisa doputovala až do finále a zaslouženě pro svůj projekt vybojovala stipendium na rozvoj svého nápadu, který má vysoký sociální potenciál.

"Prostor, kde se kreativitě meze nekladou"

Bez popisku

O čem je projekt KreatiF?

V rámci projektu KreatiF se realizují komunitní aktivity inkluzivního charakteru. Svou myšlenkou chtěli posílit spolupráci mezi českou majoritou a nově příchozími z Ukrajiny. Cílem bylo propojovat nejen lidi, ale i kultury, pomáhat vytvářet vazby, které mohou být prospěšné pro kultivaci vztahů všech přítomných. Tímto způsobem chce KreatiF do reality promítnout i jeden z hlavních cílů sociální pedagogiky, kterým je podpora sociální inkluze v praxi.

V rámci programu bylo realizováno 6 setkání s tématem filmový večer, 8 setkání v podobě tvořivých dílen pro (pra)rodiče s dětmi, 6 setkání pro hráče deskových her, 8 setkání jako otevřený ateliér. Veškerý program byl realizován v Ateliéru KreatiF, kde se snaží studentka MUNI již dlouhodobě provozovat stejnojmenný projekt KreatiF.

 

 

Co se děje v rámci projektu KreatiF?

Slovy Denisy Jelínkové je na denním pořádku řešení problému nedostatku volnočasových inkluzivních aktivit pro osoby s různým typem handicapu. Její snahou je propojovat lidi pomocí tvůrčího procesu. Vedla již několik hloubkových rozhovorů s lidmi s různým typem handicapu - s nevidomým, s osobou na invalidním vozíku a s dalšími skupinami a vnímá velkou potřebu vyřešit tento "nedostatek na trhu.” Zároveň vedla rozhovory s lidmi pracujícími v sociálních službách, kteří komunikují o tomto problému s řediteli těchto zařízení a také vnímají velký potenciál volného času a jeho využití v inkluzi. Denisa chce vytvořit kreativní inkluzivní centrum, kde by se mohli potkávat nejen osoby s různým typem handicapu, ale i lidé napříč generacemi a v rámci tvůrčího procesu se propojovat. 

Pokud nás chcete podpořit a dále sledovat, najdete projekt i na Instagramu: @kreatif.brno

 

Autor: Linda Kselíková


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info